Mjesečna karta nije garancija za parking mjesto za stanare zgrada iz Ulice 13. jula
PARKING ZAUZET, A NEPROPISNO PARKIRANI NA SVE STRANE

Mjesečna karta nije garancija za parking mjesto za stanare zgrada iz Ulice 13. jula

Nedostatak parking prostora jedan je od najvećih problema u gradu. To što će se zonirati već postojeći parkinzi i što će stanari kupiti mjesečnu kartu ne znači da će ih uvijek čekati mjesto gdje će se parkirati. Osim u centru grada, gdje je ovaj problem najizraženiji, sa parkiranjem muku muče i stanari zgrada u dvorišnom dijelu Ulice 13. jula preko puta Osnovnog suda. Osim toga što nemaju gdje da se parkiraju, pravo je umijeće uopšte doći do zgrade od nepropisno parkiranih vozila, najčešće pored ugostiteljskih objekata. Stanari zamjeraju službama Glavnog grada što nesavjesne vozače češće ne sankcionišu, ali i što ne grade više parkinga.

Rajko Ivančević kaže da stanari zgrada u ovom dijelu grada kupe mjesečnu kartu, ali da im niko ne garantuje da će imati gdje da se parkiraju.

- Ovo je katastrofa. Sve je puno, mnogo nepropisno parkiranih vozila. Kamion Čistoće ne može da prođe, pa i ako se nekako provuku između kola loža sa kontejnerom je zatvrena. Kola ostavljaju bilo gdje. Parking servis bi morao ovo da riješi, ali kako to je pitanje. Nekada su arhitekte radile ove zgrade i parkove za djecu i bilo je parkinga, ali sada je sve zgrada na zgradu i naravno da nema dovoljno parkinga za sve - rekao je Ivančević.

Željko Braletić smatra da je situacija sa parkiranjem alarmantna.

- Bez najave, upozorenja parking, koji je bio slobodan, sada je zoniran i plaća se. Stanari imaju problem da se parkiramo ispred jer nema mjesta. Kupe se mjesečne karte i nikome ništa. Smataram da ako smo kupili stan onda smo kupili i parking mjesto. Ovo je neprihvatljivo. Dobijamo "čestitke" na kolima, a nemamo gdje da se parkiramo. Ovdje imam poslovni objekat. Za osam sati radnog vremena trebao bih da platim 40 centi sat da bih se parkirao dok radim. Ako kupim mjesečnu kartu niko mi ne garantuje da ću se parkirati - kazao je Bračetić.

Milanko Klačar kratko je prokomentarisao da je parkiranje u dvorišnom dijelu Ulice 13. jula katastrofalno.

- Mora se stanarima zgrada obezbijediti besplatan parking i mjesto gdje se mogu parkirati - smatra Klačar.

Iz Parking servisa kažu da su na zahtjev stanara stručne službe preduzeća i Sekreterijata za saobraćaj obišle teren i predložile upravo ovo kao najbolje rješenje za stanare.

- Ovim sistemom su stanari povlašćeni u odnosu na ostale korisnike. Razlog je taj što ostali korisnici plaćaju parking po započetom satu i maksimalno vrijeme zadržavanja je tri sata. Nakon toga oni moraju ukloniti vozilo. Povoljnost za stanare je ta što za njih ne postoje neka pravila, već mogu da parkiraju vozilo 24 sata po cijeni od šest eura na mjesečnom nivou. Stanari u tom dijelu grada imaju veliki broj ulica u kojima mogu besplatno da parkiraju svoje vozilo - kazali su iz Parking servisa.

Oni navode da, što se tiče nepropisno parkiranih vozila, taj problem je u nadležnosti Uprave za inspekcijske poslove, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.