Grom udario u avion sa 400 putnika
Foto: Twitter

Grom udario u avion sa 400 putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedjelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspio je da snimi kamerom svog telefona rijedak i opasan incident kada je grom udario u avion.

Naime, on je posmatrao poletanje Boinga 777-300ER kada je munja odjednom udarila u letilicu.

Avio-kompanija Air Canada, koja je vlasnik aviona, potvrdila je da je došlo do udara groma. Avion je pregledan po dolasku u London nakon čega je nastavio sa uobičajenim redom letenja.

Američka nacionalna meteorološka služba kaže da se ovakvi indicenti dešavaju jednom ili dva puta godišnje, ali je izuzetno rijetko da neko uspije da ih ovjekovječi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.