Rusija spremna na prekid vatre, Ukrajina nije
[Peskov] Peskov (Foto: Guliver)

Rusija spremna na prekid vatre, Ukrajina nije

Poziv pape Franje na pregovore o prekidu rata u Ukrajini je sasvim razuman i Rusija je za to spremna, ali je Kijev isključio tu mogućnost zbog pogrešnog stava da Zapad može da porazi Rusiju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Nažalost, i izjava pape i izjave dugih, uključujući naše, naišle su na najoštrije odbijanje", naveo je Peskov, a prenosi Rojters.

Peskov je podsjetio da je predsjednik Vladimir Putin više puta govorio o spremnosti i otvorenosti Rusije za pregovore, ali da je Ukrajina odbijala takve predloge.

Ocijenio da je situacija na bojnom bolju pokazala da su nade Zapada da će nanijeti strateški poraz Rusiji potpuno pogrešne.

Peskov je, povodom izjave premijera Mađarske Viktora Orbana da će Donald Tramp prestati da daje novac Ukrajini ako bude ponovo izabran za predsjednika SAD, kazao da Rusija nema ništa da kaže, jer nisu dati nikakvi detalji o kakvom planu je riječ.

"Vidjeli smo, ali nemamo ništa da kažemo, jer nisu dati nikakvi detalji i nejasno je kakav to plan može da bude. Stoga, trenutno nije moguće reći bilo šta specifično", izjavio je Peskov, a prenosi Rojters.

Navodi se da je riječ o komentaru na jučerašnju izjavu Orbana da je Tramp obećao da neće dati novac Ukrajini ako postane predsjednik, a da bez SAD Evropa neće moći da finansira sukob i da će se on tako završiti.

"On ima dosta detaljne planove da okonča ovaj rat, ali ja nisam ovlašćen da govorim o suštini tih planova", rekao je Orban.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.