Orban: Tramp neće dati ni peni Ukrajini ako pobjedi na predsjedničkim izborima u SAD

Orban: Tramp neće dati ni peni Ukrajini ako pobjedi na predsjedničkim izborima u SAD

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Donald Tramp neće finansirati borbu Ukrajine protiv ruske invazije ako ponovo bude izabran za predsjednika SAD.

„On neće dati ni peni u ratu Ukrajine i Rusije. Zato će se rat završiti“, rekao je Orban je poslije sastanka sa Trampom na Floridi, piše BBC i dodaje da Orban otvoreno podržava svog dugogodišnjeg saveznika u trci za Belu kuću 2024.

„Očigledno je da Ukrajina ne može da stane na svoje noge. Ako Amerikanci ne daju novac i oružje, zajedno sa Evropljanima, onda je rat završen. A ako Amerikanci ne daju novac, Evropljani sami nisu u stanju da finansiraju ovaj rat. I tada je rat završen“, rekao je Orban kasno u nedelju za mađarski TV kanal M1.

Dodao je i da Tramp ima „prilično detaljne planove“ o tome kako da okonča rat Rusije i Ukrajine – ali nije iznosio detalje.

Tramp nije javno komentarisao Orbanov TV intervju.

Na njihovom sastanku u petak u Trampovoj vili Mar-a-Lago, bivši američki predsjednik je pohvalio svog gosta.

„Ne postoji niko bolji, pametniji ili bolji vođa od Viktora Orbana. On je fantastičan“, rekao je on.

Tokom posete SAD, Orban se nije sastao sa aktuelnim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, za koga se očekuje da će biti glavni Trampov rival na predsedničkim izborima u novembru. BBC piše i da je veoma neobično da gostujući strani lider zakazuje razgovore sa bivšim kolegama bez pozivanja sadašnjeg rukovodstva.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.