Netanjahu: Izrael će pobijediti u ratu bez obzira na sve
(Foto: Beta/AP)

Netanjahu: Izrael će pobijediti u ratu bez obzira na sve

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je danas delegatima Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC) da će Izrael "pobijediti u ratu protiv Hamasa bez obzira na sve".

On je u video razgovoru sa delegatima okupljenim u Vašingtonu rekao i da duboko cijeni podršku predsjednika SAD Džozefa Bajdena i izrazio nadu da će se nastaviti.

"Ali dopustite da budem jasan. Izrael će pobijediti u ovom ratu bez obzira na sve", rekao je izraelski lider.

Kako bi se to postiglo Izraelska vojska (IDF) mora da dejstvuje u Rafi, u protivnom Hamas će se regrupisati, ponovo naoružati i osvojiti Gazu, dodao je Netanjahu.

"To je prijetnja koja se ne može tolerisati za našu budućnost i mi je nećemo prihvatiti. Uništićemo Hamas, osloboditi naše taoce i osigurati da Gaza ne predstavlja ponovo prijetnju za Izrael", dodao je predsjednik Vlade Izraela.

On je obećao da će Izrael završiti posao u Rafi i isto vrijeme omogućiti civilnom stanovništvu da odatle ode.

Netanjahu je pomenuo i druge izraelske saveznike poručivši da ne mogu reći da podržavaju pravo Izraela da se brani i onda se protiviti toj državi kada ostvaruje to pravo.

"Ne možete reći da se protivite strategiji Hamasa korišćenja civila kao živih štitova i onda kriviti Izrael za civilne žrtve koje su rezultat strategije Hamasa", rekao je Netanjahu.

On tvrdi da se Izrael pridržava standarda civilnih žrtava kojeg se ne pridržava ni jedna druga zemlja.

Netanjahu je rekao i da velika većina američkog naroda stoji uz Izrael, kao i velika većina u Kongresu SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.