Bajden: Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini
Džozef Bajden

Predsjednik SAD se sastao sa liderima Poljske

Bajden: Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini

Američki predsjednik Džozef Bajden upozorio je danas da se Rusija neće zaustaviti na Ukrajini, pozivajući ponovo Kongres da što prije usvoji paket vojne pomoći Kijevu.

"Moramo da djeluje prije nego što bukvalno ne bude prekasno. Jer, kao što se Poljska sjeća, Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini", rekao je Bajden na marginama sastanka sa predsjednikom i poljskim premijerom, Andžejom Dudom i Donaldom Tuskom u Bijeloj kući.

SAD su danas odobrile prodaju raketa Poljskoj za iznos od 3,5 milijardi dolara, a taj ugovor je saopšten neposredno prije sastanka Bajdena sa liderima Poljske.

Ugovor, o kojem je obaviješten Kongres SAD, u skladu je sa američkim zakonom i predviđa prodaju raketa vazduh-zemlja dugog dometa za 1,77 milijardi dolara i raketa srednjeg dometa vazduh-vazduh za 1,69 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.