Pjevačica etno i duhovne muzike na nastupu u Beranama izvela skandaloznu verziju himne u kojoj veliča srpski rod

Pjevačica etno i duhovne muzike na nastupu u Beranama izvela skandaloznu verziju himne u kojoj veliča srpski rod

Danica Crnogorčević ponovo skrnavi crnogorsku himnu

Pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević ponovo je izvela skandaloznu interpretaciju crnogorske himne u kojoj veliča srpski rod.

Pjesmu naziva "Oj junaštva svijetla zoro" otpjevala na koncertu u Beranama, a ovom verzijom sve što je crnogorsko povezuje sa srpstvom, Srbijom i Srbima.

Kako je prenio portal Berane online, Crnogorčević se na koncertu obratila publici riječima: “Evo naše himne…".Crnogorčević ovu pjesmu izvodi na svojim nastupima, a prvi put je žustre reakcije javnosti izazvala na Badnji dan 2023. godine kada ju je izvela ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Nastup je izveden tokom nalaganja badnjaka pred vjernicima Srpske pravoslavne crkve. 

- Ta numera je iz 1863. i 1864. godine. Postoje pisani arhivski tragovi, rukom pisani stihovi himne. Nisam ništa izmislila, niti sam dodala strofe. Te strofe su postojale mnogo prije nas svih. Kada kažu Srbi u Crnoj Gori, to je pogrešno, vjerujte mi. Zna se ko su Crnogorci, to su Srbi. Nema potrebe da se naglašava Srbi u Crnoj Gori. Crnogorac je jednako Srbin - izjavila je tada Crnogorčević, nakon burnih reakcija na njenu interpretaciju.

Prema podacima sa Jutjuba, autor projekta "Oj junaštva svijetla zoro", koji je objavljen u septembru 2022, je đakon Ivan Crnogorčević, njen muž.

Aranžman potpisuju Danica Crnogorčević i Aleksandar Kovačević, koji je, prema podacima sa striming servisa Spotifaj, i autor teksta.

Pjesma na Jutjubu ima više od 3,7 miliona pregleda.

Poslušaćemo pravu, jedinu crnogorsku himnu:

berane.online,pobjeda

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.