Ministar unutrašnjih poslova sa ambasadorkom Češke

Ministar unutrašnjih poslova sa ambasadorkom Češke

Šaranović: Uvjereni smo da će država u junu ispuniti privremena mjerila i dobiti IBAR

Uvjereni smo da će država u junu ispuniti privremena mjerila i dobiti IBAR, poručio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović tokom sastanka sa ambasadorkom Češke Janinom Hrebičkovom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, teme razgovora sa češkom ambasadorkom bile su ubrzanje evropskog puta Crne Gore, jačanje saradnje dvije države u oblasti bezbjednosti kao i mogućnosti za dalje unaprjeđenje odnosa kroz zajedničke projekte od obostranog interesa.

- Dinamiziranje procesa evropskih integracija jedan je od ključnih nacionalnih prioriteta Crne Gore, i u tom kontekstu Ministarstvo unutrašnjih poslova ima posebno važnu ulogu ističući se kao pozitivan primjer dinamike ispunjavanja obaveza. U potpunosti smo posvećeni ispunjenju ovog cilja sa fokusom na rad radne grupe za pregovaračko poglavlje 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost - naveo je Šaranović.

On je podsjetio na kontinuiranu i sadržajnu saradnju Crne Gore i Češke u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, finansijskih istraga, kao i vanrednih situacija.

- Našu saradnju dodatno ćemo unaprijediti na nivou finansijsko - obavještajnih istraga kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Nastavljamo dobru praksu razmjene operativnih podataka i kontinuirano sprovođenje niza aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju kriminalnih grupa i suzbijanju svih vidova kriminaliteta - kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Hrebičkova je, kako je rečeno, naglasila da Vlada Crne Gore ima punu podršku Češke za sve reforme kojima bi se ubrzala evropska integracija države.

- Podržavamo Crnu Goru i sve reforme na vašem evropskom putu. Kao i do sada, tu smo da pružimo sve vrste ekspertske pomoći i da doprinesemo što je više moguće ubrzanju evropske integracije Crne Gore - dodala je ona.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.