Sa presa, Foto: RTCG

Klikovac poručio

"Današnji nedostatak kvoruma potvrda duboke krize u Glavnom gradu"

Tri kluba opozicije smatraju da je današnje dešavanje sa sjednice na kojoj nije bilo kvoruma najbolja potvrda duboke krize u Glavnom gradu, saopštio je na konferenciji za medije odbornik DPS-a Andrija Klikovac.

"Ovakav odnos među partijama većine samo je nastavak njihovih odnosa s državnog nivoa. Danas imamo nestabilnu situaciju i u Vladi i u Parlamentu i u brojnim gradovima a od danas i u Glavnom gradu. Odnosi među partijama većine su nepopravljivi, današnja situacija govori najbolje o tome", ocijenio je on.

Kaže da nijesu samo problem pet odbornika već je problem nepovjerenje među partijam.

"Zato su bila prisutna svega 24 odbornika", istakao je on.

Kaže da je opzicija odbila da da kvorum.

"Nijesu tačni navodi medija da postoji bilo kakav dogovor nego želimo da građani jasno vide kakvi su odnosi unutar vlasti. Najbolje rješenje je organizovanje vanrednih izbora", poručio je Klikovac.

Podsjetimo, jedanaesta sjednica Skupštine Glavnog grada sa oko 20 tačaka dnevnog reda, prekinuta je ubrzo nakon početka jer nije bilo kvoruma.

Nova sjednica zakazana je za ponedjeljak 25. mart, sa početkom u 10 sati.

Miloš Mašković odbornik SD-a istakao je da je evidentna kriza vlasti u Glavnom gradu.

"To je posljedica političkog zemljotresa kad su odbornici napustili odbornički klub PES-a. Bilo je jasno da će takav razdor dovesti do nestabilnosti u lokalnoj vlasti. Za godinu dana nisu uspjeli da kadrovski kompletiraju Glavni grad. Brojne institucije su u v.d. stanju. Sav ovaj haos, uključujući ono što se juče dogodilo u ovoj sali, je dokaz nesnalaženja i potpunog haosa", istakao je Mašković.

I on je stava da je najčistije rješenje organizovanje prijevremenih lokalnih izbora.

"Činjenica je da će se to desiti. Ne mislim da će pet odbornika i dalje biti za saradnju jer ako nisu opozicija, kao što kažu u saopštenju, zašto nijesu prisustvovali današnjoj sjednici", naveo je Mašković.

Odbornik Budimir Mugoša (SDP) istakao je da mu je žaošto sjednica nije održana.

"Ali ovo je način da se pokaže da ono što vlast govori nije baš tako. Danas su pokazali da im je partijski interes iznad svega. Priča da je vlast stabilna u Podgorici je istinita kao ona da je stabilna u Budvi. Budvanski sindrom se prenio i na Glavni grad. Mislim da je rješenje organizovanje izbora", kaže on.

Građani su, kako se navodi, shvatili da je iracionalno glasati protiv nečega.

"Vođenje Glavnog grada zahtijeva profesionalce sa iskustvom. Imamo mnogo preduzeća u v.d stanju, imamo promjene odbora u nekim preduzećima po tri puta za godinu. Ova vlast je i na izvršnom i zakonodavnom nivou pokazala nesposobnost", istakao je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.