Kremlj: Uzvratićemo ako EU iskoristi profit od ruske imovine da naoruža Ukrajinu
Kremlj

Kremlj: Uzvratićemo ako EU iskoristi profit od ruske imovine da naoruža Ukrajinu

Rusija će preduzeti recipročne mjere u skladu sa sopstvenim interesima i koristiti sve pravne mehanizme koji joj stoje na raspolaganju ako Evropska unija (EU) koristi profit od zamrznute ruske imovine za kupovinu oružja za Ukrajinu, saopštio je Kremlj u četvrtak.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov dao je te komentare uoči sastanka lidera EU na kojem bi trebalo da se razgovara o tom pitanju.

“Naravno, koristićemo sve moguće pravosudne mehanizme, one koji su sada dostupni i sve one koji budu dostupni u budućnosti”, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao de će Rusija “birati različite metode na način koji odgovara našim interesima”.

Lideri zemalja EU razgovaraće na dvodnevnom samitu 21. i 22. marta o kontinuiranoj podršci Ukrajini, situaciji na Bliskom istoku, proširenju, spoljnim odnosima, migracijama, i poljoprivredi.

Kako se navodi u najavi samita, EU će nastaviti da pruža političku, finansijsku, ekonomsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku koliko god bude potrebno.

Do sada su EU i njene države članice izdvojile više od 138 milijardi eura podrške.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.