Đeljošaj o reakcijama na njegov jučerašnji tekst: Neprijatno sam iznenađen, žalim za svakom nevinom žrtvom
Nik Đeljošaj

“Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacujem sa indignacijom i prezirom“

Đeljošaj o reakcijama na njegov jučerašnji tekst: Neprijatno sam iznenađen, žalim za svakom nevinom žrtvom

Predsjednik Albanske alternative, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj saopštio je da je krajnje neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na njegov jučerašnji tekst, posvećen 25-godišnjici NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji.

“Jasno i nedvosmisleno sam izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je, istine radi, i član moje šire porodice. Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacujem sa indignacijom i prezirom“, poručio je Đeljošaj.

On je osudio kako je naveo, “namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva".

“Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati.  Razlog vojne intervencije je poznat cijelom svijetu, civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nisam nazvao niti povezivao sa razlogom same intervencije“, istakao je on.

Prema njegovim riječima, političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima.

“Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece. Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji“, zaključio je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.