Krstoviću određeno zadržavanje, negirao krivicu

Krstoviću određeno zadržavanje, negirao krivicu

Igoru Krstoviću (38), koji se sumnjiči da je visokorangirani član organizovane kriminalne grupe, određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) - potvrdio je Pobjedi njegov advokat Danilo Mićović.

Krstović je, kako nam je rekao Mićović, iznio odbranu, i negirao krivicu.

Postupak je tajan.

Podsjećamo, Krstović je uhapšen juče u Budvi po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te više krivičnih djela iz oblasti pranja novca.

Takođe, se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

“Radi se o visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

U aktivnosti hapšenja Krstovića učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv krimnala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica”, naveli su u Upravi policije.

Prema policijskim evidencijama, Igor Krstović se povezuje sa kriminalnim škaljarskim klanom. On je krajem januara 2020. godine, ranjen u pucnjavi u zetskom selu Balijače. Na njega je tada ispaljeno više od 20 hitaca.

Liječen je u Njemačkoj koja mu je, potom, zabranila ulazak u tu zemlju zbog sumnje da je umiješan u kriminalne poslove i nije željela da se eventualni “rat” suprotstavljenih klanova preseli među njene granice.

Nakon napuštanja Njemačke, Krstović je liječenje nastavio u Turskoj.

Izvor:Standard

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.