Baltimor: Ronioci izvukli dva tijela dva nestala radnika
Nakon nesreće Nakon nesreće (Foto: Guliver/AP Photo/Steve Helber)

Baltimor: Ronioci izvukli dva tijela dva nestala radnika

Ronioci su u srijedu izvukli tijela dvojice od šest nestalih radnika koji su poginuli nakon urušavanja mosta u Baltimoru, objavio je Reuters.

Tijela su izvučena iz rijeke Patapsko dan nakon što je masivni kontejnerski brod izgubio pogon i sposobnost manevriranja prije nego što je udario u potporni stup mosta "Francis Scott Key Bridge" i u potpunosti urušio most.

Portparol državne policije Marlenda rekao je da je kamion s tijelima dvojice muškaraca pronađen u blizini središnjeg dijela srušenog mosta. Takođe je rekao da su daljnji napori da se izvuku ostaci obustavljeni zbog sve opasnijih uslova.

Govoreći na konferenciji za medije u srijedu veče, predstavnik državne policije Merilenda, pukovnik Roland Batler objavio je da je, nakon urušavanja mosta u luci Baltimor, iz vode izvučen crveni kamion, u kojemu su se nalazila tijela dvojice muškaraca.

Žrtve su 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimora i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dandalka.

Preostala četiri radnika koji su bili dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta proglašeni su mrtvima, 18 sati nakon nesreće.

Rušenje mosta zatvorilo je luku Baltimor na neodređeno vrijeme. Radi se, inače, o jednoj od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD-a.

Ranije u srijedu, federalni istražitelji pregledali su teretni brod dok su timovi za hitne slučajeve tražili tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.