Đeljošaj: Cijene artikala niže deset do 15 odsto
Ilustracija

Đeljošaj: Cijene artikala niže deset do 15 odsto

Cijene artikala obuhvaćenih odlukom Vlade o ograničavanju marži su deset do 15 odsto manje, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj i dodao da će od 31. marta u svakoj trgovini biti realizovana mjera.

On je kazao da, nažalost, trgovine nijesu u tako kratkom roku u svim objektima aplicirale mjere.

“Tržišna inspekcija je ukazala svim trgovina na ove stvari i neće prije ponedjeljka početi sa restriktivnim mjerama, odnosno kažnjavanjima. U proceduri prilikom objavljivanja odluke došlo je do manjka komunikacije, jer je trebalo da počnu mjere 31. marta“, rekao je Đeljošaj nakon sjednice Vlade.

djeljosaj15

Nik Đeljošaj

On je poručio da će od 31. marta svugdje i u svakoj trgovini biti realizovana mjera.

“Prvi podaci pokazuju da su ukupno čak deset do 15 odsto manje cijene za ove artikle. U trgovinama imamo i od 530 do 550 artikala“, dodao je Đeljošaj.

On je kazao da će u narednim danima imati zvaničan izvještaj koji su arktikli sniženi, koja je cijena prije, a koja sada, da bi javnost upoznali sa iznosom popusta.

“Da ne ostavimo političkim partijama i onima koji se bave analizama, a imaju ideje da pomognu opozicionim političkim partijama, već da javnost bude obaviještena“, rekao je Đeljošaj.

On je dodao da će cijene biti manje, a ne samo limitirane, što će se odraziti na standard građana Crne Gore.

Na pitanje da li su inspekcije upoređivale cijene koje su bile prije i ove sada, jer se građani žale da je razlika svega nekoliko centi, Đeljošaj je odgovorio da tome treba ozbiljnije pristupiti.

“Imamo trgovinske lance koji su registrovani privredni subjekti u Crnoj Gori. Kao što mi možemo, možete i vi da tražite od njih koji su artikli na akciji i koje su cijene bile prije, a koje su sada. Nema potrebe da ulazimo u špekulacije“, rekao je Đeljošaj.

On je još jednom ponovio da će cijene biti niže.

“Mislim da je najvažnije da promovišemo to kod građana, da oni prepoznaju te proizvode, kako bismo zaštitili njihov standard, a ne da nam bude fokus špekulacija, jer je sve to lako provjerljivo“, poručio je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.