Zelenski: Velika ruska ofanziva u maju ili junu; Rumunija pronašla djelove drona u polju blizu granice sa Ukrajinom

Zelenski: Velika ruska ofanziva u maju ili junu; Rumunija pronašla djelove drona u polju blizu granice sa Ukrajinom

Rumunija je saopštila da je u Rumunija je saopštila da je u polju kraj Dunava, blizu granice sa Ukrajinom, pronašla krhotine za koje sumnja da su djelovi uništenog drona. kraj Dunava, blizu granice sa Ukrajinom, pronašla krhotine za koje sumnja da su djelovi uništenog drona.

Ministarstvo odbrane Rumunije, NATO članice, saopštilo je da su sinoć „na poljoprivrednom zemljištu u Insula Mare a Brailei identifikovani fragmenti koji izgledaju kao da potiču iz vazdušne naprave (drona)“.

Rusija je prethodne noći izvodila napade na ciljeve u zapadnoj i centralnoj Ukrajini raketama i dronovima, a Ministarstvo navodi da sprovodi istragu o incidentu, prenosi Gardijan.

„NATO ima zajedničku obavezu odbrane ako jedna od njegovih članica bude napadnuta, ali Atlantski savez i rumunski zvaničnici su nakon sličnih incidenata u prošlosti rekli da nijesu pronašli dokaze o bilo kakvom namjernom napadu na Rumuniju“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.