Ivanović: Crna Gora posvećena reformama na evropskom putu

Ivanović: Crna Gora posvećena reformama na evropskom putu

On se danas u Podgorici sastao sa ambasadorom Švajcarske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Ursom Šmidom. Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) rekli su da su u fokusu razgovora bili vanjskopolitički prioriteti Crne Gore i dalje unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Ivanović je poručio da je Crna Gora u potpunosti posvećena reformama na evropskom putu.

Ostvareni napredak, kako je ocijenio, doprinosi sveukupnom razvoju Crne Gore.

- Na toj liniji, osvrnuo se na investicione potencijale, uz interes za dalje snaženje ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu činjenicu da je Švajcarska među najznačajnijim stranim investitorima u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Šmid je rekao da je zadovoljan veoma dobrim bilateralnim odnosima Švajcarske i Crne Gore.

On je istakao da posebnu dimenziju odnosa predstavlja ekonomska saradnja, što se reflektuje kroz brojne uspješne projekte švajcarskih kompanija u Crnoj Gori.

- Prenio je zainteresovanost za dalje dinamiziranje kontakata i bliže povezivanje zemalja, primarno u oblasti ekonomije, ali i drugim sferama, poput obrazovanja i nauke - kaže se u saopštenju.

Šmid i Ivanović su ocijenili da unapređenju saradnje na bilateralnom planu doprinosi i razvoj podstaknut evropskom integracijom Crne Gore.

- Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim, regionalnim i globalnim temama - navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.