Radnici
NEKADAŠNJI POGONI POLIMKE/ - D.J

Radnici "Polimke" i dalje bez obećanih otpremnina: U svaku vladu izgubili nadu

U red radnika na sjeveru Crne Gore koji su u tranzicionim procesima grubo oštećeni ubrajaju se i nekad zaposleni u beranskoj fabrici kože Polimka. Sva njihova dosadašnja nastojanja da naplate svoja zaostala potraživanja, po programu koji su im prilikom upućivanja na biro rada, još 2006. godine, ponudili tadašnji predstavnici Vlade ostali su bezuspješni.

Taj program je predviđao da na ime otpremnine dobiju od 500 do 700 eura po godini radnog staža. Međutim, radnici Polimke nijesu uspjeli ni sudskim putem da ostvare pravo na materijalnu dobit. Oni podsjećaju su po pomenutom osnovu dobili samo po 3.920 eura, te da su iz svojih džepova morali da izdvoje po 11.000 eura za plaćanje izgubljenih sudskih sporova. Kažu da plodom nijesu urodili ni njihovi zahtjevi koje su poslije političkih promjena u Crnoj Gori upućivali predstavnicima Vlade.

– Više je nego očigledno da smo mi žrtve prevare koju su prije više od decenije i po kreirali odgovorni u Vladi Crne Gore. Uz prevaru smo otišli na biro rada, jer nam je tada obećano da će se uraditi kvalitetan socijalni program. Podlegli smo toj priči i tek kasnije shvatili da smo izigrani i izmanipulisani. Jednostavno, data obećanja nikada nijesu ispoštovana.

Što je još pogubnije grdno vrijeme i novac uzaludno smo potrošili pokušavajući da sudskim putem dokažemo da smo grubo oštećeni. Bolno je i to što su brojni naši drugovi u međuvremenu preminuli, ne dočekavši pravdu. Na kraju smo imali nadu da će se nešto nakon političkih promjena u Crnoj Gori promijeniti, ali se ni to nije desili – naglašavaju bivši radnici Polimke, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.