Siner oduvao Dimitrova i osvojio titulu u Majamiju

Siner oduvao Dimitrova i osvojio titulu u Majamiju

Igrao je Bugarin Grigor Dimitrov sjajan tenis u Majamiju, dobio Karlosa Alkarasa i Aleksandera Zvereva, ali u finalu protiv Italijana Janika Sinera bio je potpuno nemoćan - šampion Australijan opena je dominirao i slavio sa 6:3, 6:1 za drugu masters titulu, treću ove godine i ukupno 13. u karijeri. Ujedno, od sjutra će biti drugi teniser svijeta i prvi pratilac Novaka Đokovića pred sezonu na šljaci.

Dimitrov je bio ravnoprvan samo u prva četiri gema, a onda je ostao bez energije. Siner je potpuno preuzeo kontrolu nad mečom i praktično se prošetao do titule za sat i 20 minuta. 

- Mučio sam se na startu turnira, ali kako je odmicao podizao sam nivo igre. U finalu sam odigrao najbolji meč i ponosan sam sa rezultat.  Sada dolazi šljaka, sezona na betonu je bila sjajna - kazao je Siner, prvi Italijan plasiran na jedno od prva dva mesta još od 1973. godine. 

Sa druge strane, Dimitrovu za utjehu ostaje da će se vratiti u Top 10.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.