Bivši radnici Košute i danas blokiraju put Cetinje-Podgorica

Bivši radnici Košute i danas blokiraju put Cetinje-Podgorica

Bivši radnici Industrije modne obuće 'Košuta' sa Cetinja ponovo će danas na četiri sata blokirati saobraćaj prema Podgorici nakon što Vladi predaju novi zahtjev za naplatu svojih potraživanja, kazala je predstavnica radnika Dijana Vujović.

Ona je kazala da će odgovor od Vlade čekati do petka, u suprotnom će, kako je dodala, biti prinuđeni da radikalizuju proteste.

Radnici traže da im se bez odlaganja isplati devet zarada u ukupnom iznosu od oko 2 miliona eura i poveže radni staž.

“U tom dijelu možemo napraviti kompromis, odnosno možemo sačekati da prođe nekoliko mjeseci od isplate zarada, i da se završi i problem sa radnim stažom”, kazao je tokom jednom od ranijih protesta pravni zastupnik radnika Petar Martinović.

On je tada najavio i moguću radikalizaciju protesta.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.