Dilema svake žene: Koliko često treba šišati vrhove?

Dilema svake žene: Koliko često treba šišati vrhove?

Često u proljeće želimo osvježiti izgled pa se tada mnoge žene odlučuju na šišanje. I ove godine dominiraju kraće frizure i to je odlično jer su praktične i lagane za održavanje.

Ispucali vrhovi vizualno nisu lijepi te nam se zbog njih čini da kosa sporo raste

Sprečava lomljenje

Iako možda niste za drastičan rez, to ne znači da bi trebali zaboraviti na frizerski salon. S vremena na vrijeme treba ošišati vrhove, posebno ako su suhi i ispucali. Tada svakako treba rezervirati termin. 

Drugi pokazatelj da je vrijeme za šišanje jest trenutak kad žudiš za kraćom kosom, ali i životnijim vlasima. Redovno šišanje vrhova sprječava lomljenje kose i ispucale vrhove, a treba priznati da ispucali vrhovi vizualno nisu lijepi te da nam se zbog njih čini da kosa sporo raste. Naravno, šišanje treba prilagoditi dužini kose.

Koliko često treba šišati kratku, a koliko dugu kosu?

Stručnjaci za portal Byrdie otkrivaju da kraće (bob) frizure treba šišati svakih tri do sedam sedmica što je i logično želimo li zadržati uglađen izgled. Kosu srednje dužine bit će dovoljno šišati tri do četiri puta godišnje. To vrijedi i u slučaju da vlasi nisu vidno oštećene i ispucale. U slučaju da je kosa ispucala, najbolje bi bilo posjećivati frizera svaka dva mjeseca.

I duga kosa treba redovno šišanje. Time ćete osvježiti slojeve i spriječiti ispucale vrhove. Upravo je duga kosa često osjetljiva, tanka i sklona lomljenju. Žene s valovitom ili kovrdžavom kosom također bi se trebale šišati svakih tri mjeseca.

Zaključno, kosa nam se razlikuje pa učestalost šišanja ovisi o tipu kose, ali i kako je održavate, farbate li je ili ne. Sami ćete najbolje procijeniti kad je vrijeme za šišanje, no i vaš frizer vam može pomoći. Ipak, čini se da se poželjno šišati svakih tri mjeseca jer ćete tako izvući najbolje iz svoje kose.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.