Nikola Jovanović nosilac liste grupe građana
(Foto: Izborna lista "Budva naš grad")

Nikola Jovanović nosilac liste grupe građana "Budva naš grad"

Aktuelni predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović biće nosilac liste grupe građana pod nazivom „Budva naš grad“ na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati 26.maja.

Kako se navodi u saopštenju, lista je proistekla iz kluba odbornika istoimenog naziva i "predstavlja jedinstvenu ponudu na predstojećim izborima jer neće imati partijski predznak niti će biti partijski obojena".

"Svi građani Budve će na ovaj način imati priliku da biraju istinske predstavnike u skupštini jer će biti u prilici da svoje povjerenje ukažu onima koji su se dokazali u dobrom upravljanju gradom i radom u opštem a ne u ličnom interesu", saopšteno je iz izborne liste "Budva naš grad".

Lista će, kako su kazali, okupiti dobronamjerne ljude koji žele dobro gradu u kojem žive, "bez obzira na razlike gdje je ko rođen ili drugo svojstvo jer Budva je podjednako grad svih nas koji u njoj živimo".

"Smatramo da je došlo vrijeme da metropola turizma, od dosadašnjeg lošeg tretmana vlasti na centralnom nivou koji je doživljavaju kao politički plijen i finansijski generator, dobije tretman kakav zaslužuje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju te izborne liste navodi se da je skraćenjem mandata prethodnom sazivu skupštine spriječen scenario instaliranja vlasti posredstvom odbora povjerenika od strane političkih partija i pojedinaca koji zajedno čine vlast na državnom nivou.

"Mandate smo vratili građanima jer je to najdemokratskiji način rešavanja svake političke krize a volja građana osnov svake demokratske vlasti. Zbog toga su građani, kao nosioci suvereniteta, u prilici da 26.maja biraju novu i odgovornu vlast", navodi se u saopštenju.

Iz izborne liste "Budva naš grad" kazali su da su dokazali da će o Budvi odlučivati građani koji žive u tom gradu a ne, kako su kazali, političke elite u Podgorici koji Budvu doživljavaju kao politički kolač ili monetu za političku trgovinu i međusobne igre na centralnom nivou.

"Pozivamo sve slobodomisleće građane da nas podrže bez obzira na njihovu prethodnu političku opredijeljenost jer smo jedina grupacija koja ne mora da robuje partijskim interesima na štetu Budve i njenog razvoja", zaključuje se u saopštenju izborne liste "Budva naš grad".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.