Izraelski doseljenici zapalili nekoliko kuća na okupiranoj Zapadnoj obali
foto:Jaafar Ashtiyeh / AFP

Izraelski doseljenici zapalili nekoliko kuća na okupiranoj Zapadnoj obali

Tokom racije izraelskih snaga u selu Duma na okupiranoj Zapadnoj obali ranjeno je nekoliko Palestinaca, doseljenici su zapalili i nekoliko kuća.

Izraelska vojska je saopštila da je napala vojni kompleks Hezbollaha u Libanu nakon što je naoružana grupa ispalila 40 raketa na Izrael u jednom od najvećih baraža od početka rata.

U Izraelu je napetnost na vrhuncu, a vojska je u stanju pripravnosti zbog očekivanog napada iz Irana koji bi mogao eskalirati rat u Gazi u regionalni sukob.

Wall Street Journal je izvijestio da je SAD premjestio ratne brodove kako bi zaštitio ne samo Izrael, nego i vlastite snage na Bliskom istoku usred sve veće zabrinutosti od iranskog napada na Izrael.

Najmanje 33.634 Palestinca je ubijeno, a 76.214 ranjeno u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra.

Broj poginulih u Izraelu u Hamasovim napadima 7. oktobra iznosi 1.139, a deseci su još uvijek zarobljeni.

Izvor:Aljazeera

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.