Ništa od Olimpijskih igara, Crna Gora poražena od Slovenije

Ništa od Olimpijskih igara, Crna Gora poražena od Slovenije

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća 'lavica' na OI stati na tri, a 'dežela' prvi put u istoriji biti dio elite.

Kao i protiv Njemačke, i danas je bilo mnogo muka u napadu od početka. Tanja Ivanović je brzo napravila dvije greške, nije bilo opasnosti sa bekovskih pozicija, pa se sve svodilo na guranje lopte na crtu i pokušaje da se izbore sedmerci.

Uvodna tri gola su i postignuta iz penala, a prvi iz igre tek u 12. minutu, kada je Dijana Mugoša sjajnom “kokicom” smanjila na 5:4.

Tada je Tatjana Brnović dobila prvo isključenje, a potom zbog ulaska na teren kao osma i drugu dvominutnu suspenziju, što je tim Dragana Adžića sjajno iskoristio i poveo 8:4 u 17. minutu.

Bojana Popović je uzela tajm-aut, nakon čega je njen tim zaigrao bolje u napadu, pogotovo kada je igra sa po dva beka i pivotkinje. Zahvaljujući tome je i prišao na 10:11 na malo više od četiri minuta do poluvremena, golom Matee Pletikosić iz sedmerca.

Dva minuta prije toga, preživljen je i veliki strah – nakon starta Brnovićeve nad Tamarom Mavsar, francuske sudije Karim i Rauf Gasmi su gledali snimak, ali nisu pokazale igračici Krima treće isključenje, samim tim i crveni karton.

Nažalost, uslijedili su izgubljena lopta i promašen šut Mugoše sa desnog krila, što je “dežela” iskoristila i na odmor otišla sa plus tri (14:11).

Možda bi razlika bila i veća da Atingre nije imala čak 11 odbrana, četiri više od Amre Pandžić i Maje Vojnovič zajedno.

Na početku 2. poluvremena, Jelena Despotović je iznudila sedmerac, Pletikosićeva ga iskoristila za 12:14, ali je Slovenija brzo vratila rekordnih plus četiri (16:12).

Na 17:14 je izvanredno reagovala Atingre i odbranila sedmerac Ani Gros i zicer Alji Varagić dok je na dvominutnom “hlađenju” bila Mugoša, a na 18:15 joj je uzvratila Pandžićeva i zaustavila penal Pletikosićeve, pa šut Despotovićeve.

Bilo je jasno da vrijeme nije saveznik “lavica”, a kada je Tjaša Stanko povisila na 20:15 na 17 minuta do kraja bilo je jasno da je Pariz jako daleko.

Nakon tajm-auta su dva brza gola dale Grbićeva i Despotovićeva, ali je to bilo sve, a Slovenija otišla na nedostižnih plus šest. Crna Gora u ovom sastavu nije mogla da se domogne Olimpijskih igara, pa ćemo prvi put nakon 14 godina i 17 uzastopnih velikih takmičenja nekog drugog gledati na terenu 40X20 metara.

Falile su povrijeđene Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Ivana Godeč i Jelena Vukčević, ali i Milena Raičević, koju je selektorka obrisala kao gumicom kada ju je Budućnost suspendovala. Ni to što igra odlično u Rapidu, ni što nema bekova u rotaciji, nisu joj bili aduti da se vrati. Možda Crna Gora ni sa njom ne bi izborila Igre u Parizu, ali bi im bila makar za nijansu bliže…

Crna Gora – Slovenija 26:30 (11:14)

Noj-Ulm – “Ratiofarm arena”. Gledalaca: 1.300. Sudije: K. Gasmi i R. Gasmi (Francuska). Sedmerci: Crna Gora 10 (8), Slovenija 4 (2). Isključenja: Crna Gora 10, Slovenija 10 minuta.

Crna Gora: Rajčić, Atingre (14 odbrana i dva sedmerca), Marsenić, Pletikosić 6 (4), Mugoša 6 (3), Ćorović, Popović, Ivanović 1, Brnović 4, Bulatović 1, Klikovac, Despotović 2, Pavićević, Kepić, Grbić 4, Vukčević.

Slovenija: Vojnovič (sedmerac), Pandžić (11 odbrana i sedmerac), Klemenčič 1, Gros 7 (1), Omoregi 4, Marković, Sprajcer, Stanko 7, Abina, Mavsar 4 (1), Ljepoja 4, Varagić 3, Lazović, Svetik, Hrvatin, Abina.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.