U pet seoskih škola upisaće se 21 prvak

U pet seoskih škola upisaće se 21 prvak

U pet škola na seoskom području za narednu školsku godinu biće upisan 21 đak prvak, što je na novou prošle školske godine.

U nekim školama broj prijavljene djece je isti kao prošle godine, dok se u nekim broj povećao kao što je slučaj sa OŠ "Vojin Popović".

U OŠ "18. oktobar" na Bioču upisana su tri prvaka.

– Zadovoljani smo sa troje upisanih, jer je to kontinuitet. Do 1. septembra može biti još neki đak, ali za sada je toliko prijavljeno. Na Bioču ima potencijala, ali može doći do toga da nemamo nijednog prvaka. Trudimo se da im obezbijedimo dobre uslove kako bi ih imali više. Organizujemo im i vannastavne aktivnosti, izlete... Đaci starijih razreda nedavno su posjetili Bar, a mlađi bi trebali da obiđu Virpazar. Očekujemo da će đaka iz godine u godinu biti više - rekao je Željko Bojanić, direktor.

Direktorica OŠ "Šćepan Đukić" iz Lijeve Rijeke Vesna Vuksanović kaže da nijesu zadovoljni upisom.

– Imaćemo samo jednog đaka prvaka. Prošle godine nijesmo imali nijednog, ali sam dovela dvoje iz grada. Uglavnom zaposleni će imati normu, jer mi je kolektiv odličan i trudim se da ne idu iz škole u školu, jer je to jako teško - kaže Vuksanović.

Ona je istakla da su školu obilazili građevinski stručnjaci, ali da još ništa nije počelo da se radi. Imaju i obećanje da će dobiti sedam lap topova, ali isporuka još nije bila.

Tri prvaka imaće i OŠ "Savo Kažić" sa Barutane. Dvije godine, kako je kazala Varja Pejović, direktorica, nijesu imali upisanih prvaka.

– Za sledeću školsku godinu imaćemo tri đaka prvaka i zadovoljni smo. Trudimo se da promovišemo školu, da imamo i vannastavne aktivnosti, individualni pristup prema svakom učeniku, pažnju, produženi boravak koji je na volonterskoj osnovi i koji rade učitelji. Prije par mjeseci dobili smo novi kombi od ministarstva. Sredili smo učionicu, postavili novu tablu, klupe, televizor...Djeca imaju dobre uslove. Sa njima se ostaje i nakon nastave ukoliko za tim ima potrebe - rekla je Pejović.

OŠ "Vojin Popović" na Drezgi dobiće šest, a područno odjeljenje u Stanjevića rupi dva đaka prvaka. Strahinja Bulatović, direktor, kaže da je za obje škole prijavljeno osam učenika, te da su do sada upisana samo tri.

– Tendencija rasta je svake godine. Zadnjih četiri godine imamo 30 procenata veći upis i broj đaka uopšte. Stavramo im bolje uslove. U najavi je i uvođenje centralnog grijanja, a radićemo i kapiju ispred škole u Stanjevića rupi. Tako radimo i jednu učionicu. Da bi se đaci upisali moraju imati uslove - rekao je Bulatović.

Šest prvaka biće upisano u OŠ "Đoko Prelević". Direktor Radomir Šćepanović, kaže da je to više nego prošle godine kada su upisali jednog đaka.

– Radimo da im poboljšamo uslove, pa smo tako popravili centralno grijanje, svaka učinica ima TV, računar, obezbijedili smo sedam, osam štampača, klime u pet učionica, a trebale bi nam još tri... - kaže Šćepanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.