Izazovi i adrenalin koje pruža kanjon Mrtvice

Izazovi i adrenalin koje pruža kanjon Mrtvice

Kada dođe toplije vrijeme, kao ovih aprilskih dana, onda su svi prostori oko rijeka i kanjona posebno zanimljivi i izazovni. To su proteklog vikenda potvrdili članovi Planinarskog kluba ''Bjelasica'', ali i njihovi brojni gosti koji su htjeli da osjete aprilski ambijent u kanjonu Mrtvice.

Marina Peković, predsjednica PK Bjelasica, kaže da je odziv na nedjeljnu akciju bio iznad očekivanja.

“Preko 80 učesnika je bilo na trasi kanjonom Mrtvice i okolinom. To je uvijek atraktivno prirodno područje koje traži dosta koncentracije i spremnosti. Da bi se uživalo u prirodi, treba biti i oprezan kada je potrebno. Prošli smo i Danilovim mostom iznad rijeke Mrtvice, koji je nedavno konzerviran, a ukupna tura je bila blizu dvadesetak kilometara. Nastavićemo sa sličnim akcijama, naš korak je spreman i za planine, ali i za sve ostale predjele koji nude izazove i dovoljno adrenalina. Cilj nam je da ovim akcijama promovišemo i turističku ponudu Kolašina”, istakla je Marina Peković, predsjednica Planinarskog kluba „Bjelasica“.
Uživanje u čarima rijeke Mrtvice sa njenim kanjonom i okolinom imalo je i dva posebna junaka – najstarijeg Raja Puletića sa 82 godine i najmlađeg, sedmogodišnjeg, Bogdana Draškovića.

Izvor: Pobjeda
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.