Novak započeo 421. sedmicu na čelu ATP liste
Novak Đoković

Novak započeo 421. sedmicu na čelu ATP liste

Novak Đoković je i dalje neprikosnoveni vladar planete.

Srbin je u Monte Karlu stigao do polufinala i zaradio 310 poena, tako da na najnovijoj ATP listi ima 10.035 poena. Njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Janika Sinera porasla je u odnosu na prethodnu sedmicu za ukupno 270 poena, s obzirom na činjenicu da je mladi Italijan u Kneževini akumulirao 40 novih poena, pa sada ima ukupno 8.750.

Trenutni plasman garantuje Novqkj da će na čelu svjetske liste ostati još barem mjesec dana. Na trećem mjestu je Karlos Alkaras sa 8.645 bodova, a Danil Medvedev je zadržao četvrto mjesto, dok je finalista Monte Karla Kasper Rud napredovao za četiri pozicije, sa desete je skočio na šestu poziciju i ima 4.025 bodova.

Najviše je profitirao Stefanos Cicpas, pobjednik turnira u Monte Karlu, koji je sa dvanaeste skočio na sedmu poziciju. Među 10 najboljih još su Andrej Rubljov, Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.