Pejović: Aktuelna Vlada će unaprijediti uslove za rad tužilačkih organa

Pejović: Aktuelna Vlada će unaprijediti uslove za rad tužilačkih organa

Zaključak koji je prije više od mjesec dana usvojila Vlada, a kojim je objekat stare zgrade Vlade dat na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu konkretna je odluka u realizaciji unapređenja uslova tužilačkih organa, poručio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

Zadatak izvršne i zakonodavne vlasti jeste, kako je rekao, da u maksimalnim mogućnostima obezbijede najbolje uslove za rad tužilačkim organima, koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Poštovanje podjele sudske, izvršne i zakonodavne vlasti, ali istovremeno saradnja u afirmaciji vladavine prava najefikasniji je pristup u borbi protiv svakog vida kriminala i korupcije. Stoga, sva retorička zalaganja i podršku treba sprovesti u konkretna djela, a to je da se pristupi obezbjeđivanju mnogo boljih uslova za rad, od onih koji su bili u prethodnom periodu”, podvukao je Pejović.

Osim konkretnih rezultata u oblasti unaprjeđenja životnog standarda, dodaje da je jako važno isporučivati rezultate i u segmentu vladavine prava, pogotovo na našem evropskom putu u punopravno članstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.