Sahranjen Roberto Kavali

Sahranjen Roberto Kavali

Slavni dizajner Roberto Kavali sahranjen je danas u svom rodnom gradu Firenci, gdje je preminuo 12. aprila u 83. godini, posle duže bolesti.

Njegova sahrana održana je u bazilici San Miniato al Monte u Firenci, gdje je njegov kovčeg pozdravljen dugim aplauzom od strane brojnih modnih ličnosti i zvijezda šoubiznisa.

Poslednji ispraćaj slavnog Roberta Kavalija okupio je njegovu porodicu – njegovih pet naslednika, partnerku Sandru Nilson sa kojom je 2023. dobio ćerku, ali i bivše supruge.

Na sahrani je bila bivša supruga Roberta Kavalija, Eva Marija, sa kojom je on dobio troje dece Rejčel, Robina i Danijela Kavalija, koji se bave modnim dizajnom.

Legendarnog kreatora ispratile su i poznate ličnosti iz Italije, a nakon službe u crkvi, kovčeg se tijelom prebačen je u automobilom pogrebne službe.Kavalije ispraćen uz suze i apaluz.

Italijanska novinska agencija ANSA javila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Roberto Kavali rođen je 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože, Кavali je bio poznat po upotrebi štampane kože i farmerki.

Popularnost je stekao 1970-ih, radeći zvijezdama kao što su Sofija Loren i Brižit Bardo, a decenijama kasnije njegov stil poštovale su generacije poznatih ličnosti, od Кim Кardašijan do Dženifer Lopez.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.