Da li su novinari bezbjedni?

Da li su novinari bezbjedni?

KO JE UBIO DUŠKA JOVANOVIĆA?

Poučeni lošim iskustvom i brojnim tragedijama koje su se dogodile u Crnoj Gori, visokoobrazovani novinari sve više padaju u drugi plan.

Cenzuru sprovode ostrašćeni mediokriteti koji su se za svojih pet minuta slave izborili putem političkih partija koje im nemilosrdno bilduju ego, uvaljujući im vruć krompir, uz uvjerenje da su nezamjenljivi.

A sve to, bez pokrića!

KO JE UBIO DUŠKA JOVANOVIĆA?

Kako i zbog čega su tragično stradali Dada Vujasinović,Slavko Ćuruvija i mnogobrojni novinari iz cijelog regiona?

Imajući u vidu poziciju koju imaju novinari,  kada govorimo o bezbjednosti – treba podsjetiti da su oni često meta prijetnji, optužbi, nasilja i diskvalifikacija.

Bezbjednost novinara, naročito fizička, u uređenim demokratskim društvima najčešće predstavlja temu koja je u velikoj mjeri duboko inkorporirarana u pravni i medijski sistem.

Sa razvojem slobode izražavanja, javna riječ je postala simbol demokratije, a novinari, uz rijetke izuzetke, uživali su stepen zaštite koji im je omogućavao da se bave svojim poslom ne razmišljajući o bezbjednosti.

Pitanje rađa pitanje, po ustaljenom običaju. bez odgovra?

Kvazi eksperti, jedino što trenutno mogu da urade je da vas upute na biro rada, a odatle na aerodrom da se više ne vratite u ovu opustošenu zemlju.

Autor:J.M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.