Barski gimnazijalci u Beogradu
GIMNAZIJA ”NIKO ROLOVIĆ”/ -FOTO: CRNOGORSKI ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ

Barski gimnazijalci u Beogradu

Šampion Državnog prvenstva Školskih sportskih igara Crne Gore u odbojci, Gimnazija "Niko Rolović" iz Bara sjutra putuje za Beograd, gdje će do 29. aprila nastupiti na Svjetskom školskom prvenstvu, čiji su organizatori Međunarodna školska sportska federacija i Savez za školski sport Srbije.

Na Prvenstvu učestvuje 28 muških i 27 ženskih ekipa, a Crna Gora je u grupi sa Austrijom, Italijom i Luksemburgom.

U ekipi, koju predvodi profesor Lazar Macanović nalaze se: Vuk Ćulafić, Nikola Rabrenović, Balša Milatović, Matija Matković, Nikola Đurović, Lazar Pupović, Jovan Drešić, Ivan Martinović, Dario Karanikić i Aleksandar Smolović.

U delegaciji su još sudija Nemanja Radivojević, delegiran od strane Odbojkaškog saveza Crne Gore i predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, profesor Budimir Vukićević, koji je i vođa delegacije.

-Gimnazijalci iz Bara su zaslužili učešće na Svjetskom prvenstvu osvajanjem titule šampiona na Državnom prvenstvu Školskih sportskih igara. Nadam se i vjerujem da će Barani dostojno reprezentovati crnogorski školski sport u Beogradu. Veliku pomoć u organizaciji putovanja i boravka naše ekspedicije u glavnom gradu Srbije imali smo od Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, koji uvijek podržavaju školski sport i učenike iz svog grada. Pored Opštine Bar, podršku su nam pružili iz ovog grada i Vodovod i kanalizacija, Sportsko-rekreativni centar "Topolica", Bar gradnja i zaljubljenik u odbojku Lesli Batler, a nije izostala ni pomoć i podrška našeg partnera Crnogorskog olimpijskog komiteta, rekao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza profesor Budimir Vukićević, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.