Sin Mila Božovića na listi Nikole Jovanovića

Sin Mila Božovića na listi Nikole Jovanovića

Na listi ''Budva naš grad'', koju će na lokalnim izborima u tom gradu predvoditi predsjednik lokalnog parlamenta Nikola Jovanović, biće i Balša Božović, sin pritvorenog gradonačelnika Budve Mila Božovića, nezvanično je potvrđeno Pobjedi iz te liste.

Podršku toj listi juče je pružilo i pet odbornika Privremenog odbora Nove srpske demokratije, koji su prethodno podnijeli ostavke na članstvo u toj stranci, koju na državnom nivou predvodi predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Odbornici koji su napustili NSD i priključili se listi „Budva naš grad“ su Marijana Božović, Aleksandar Božović, Milena Perović, Milijana Đukić i Milica Radonić.

Oni su u zajedničkom saopštenju naveli da više ne žele da imaju bilo kakvu vezu sa strankom i rukovodstvom koju predvodi Andrija Mandić koga optužuju da je privremeni odbor NSD u Budvi „instalirao po staljinističkom modelu“.

Mandića optužuju i da je sudbinu stranke predao u ruke Mladenu Mikijelju i Nemanji Kuljači koji su, kako navode, po njegovom diktatu iz Podgorice srušili vlast u Budvi.

Od trenutka pritvaranja našeg predsjednika Mila Božovića svjedočimo fatalnom pokušaju da se Budva stavi pod šapu centrale i da se vlast povjeri sumnjivim tipovima kako bi se ostvarivao lični interes. Mi smo u politiku ušli čistog obraza i ruku i tako će i ostati. Naš grad je još jednom postao talac trgovine na centralnom nivou, jer je Andriji Mandiću važnije bilo da zadrži fotelju predsjednika Skupštini da uđe u Vladu nego da stane iza svog prijatelja Mila Božovića. Posebno je degutantno to što je isti, na godišnjicu pritvaranja predsjednika opštine, došao u Budvu i održao sjednicu Izvršnog odbora, a da Mila Božovića nije pomenuo kao da nije ni živ. Čak se nije udostojio ni da mu ime pomene na Kongresu koji je organizovao po modelu Kim Džong Una niti da pozove nekoga od članova njegove porodice da prisustvuju, iako su jedni od osnivača stranke. Da je za njega Budva bila samo plijen, vidjelo se po ćutnji onda kada je Vlada koju on drži na staklenim nogama atakovala na lokalni parlament i kada je htjela da nas raspusti i uvede odbor povjerenika. Ta ćutnja je rekla sve i svima je sve jasno – naveli su u saopštenju.

Ističu i kako nijesu dozvolili uvođenje prinudne uprave i instaliranje privremene vlasti po volji Andrije Mandića i premijera Milojka Spajića, već odborničke mandate vratili građanima jer, kako navode, samo njima služe.

” Nema tih funkcija sa kojima su mogli da nas korumpiraju niti da nas privole da budemo poslušnici nečijih ličnih interesa”, dodaje se u saopštenju.

Naglasili su i da je njihova odluka da pristupe izbornoj listi „Budva naš grad“ jedini ispravan, častan i pošten način zastupanja interesa građana Budve.

” Lišeni svih partijskih stega i centralističkih interesa, kao slobodni pojedinci, svoje djelovanje nastavljamo sa istim onim ljudima sa kojima smo izvojevali važne pobjede u Budvi i pokrenuli talas promjena širom Crne Gore zaključno sa 30. avgustom. Pozivamo sve slobodnomisleće građane Budve, koji žele odgovornu i poštenu vlast, koja ne dijeli svoje građane i radi u opštem interesu, da nas podrže i da budemo zajedno u možda do sada i najvažnijoj borbi za Budvu, za naš grad”, zaključili su u zajedničkom saopštenju.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.