Rakete ispaljene iz Iraka ka američkoj vojnoj bazi u Siriji
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Rakete ispaljene iz Iraka ka američkoj vojnoj bazi u Siriji

Najmanje pet raketa lansirano je sinoć iz iračkog grada Zumara ka američkoj vojnoj bazi na sjeveroistoku Sirije, rekla su "Rojtersu" dva iračka bezbjednosna izvora.

Napad na američke snage je prvi od početka februara kada su grupe u Iraku koje podržava Iran zaustavile svoje napade na američke trupe, prenosi Rojters.

Napad se dogodio istog dana kada se irački premijer Mohamed Šija al-Sudani vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se sastao sa američkim predsjednikom Džoom Bajdenom u Bijeloj kući.

Kako je rečeno „Rojtersu“ dva bezbjednosna izvora i visoki vojni oficir raketni bacač je bio fiksiran na zadnjem dijelu malog kamiona koji je bio parkiran u gradu Zumar, na granici sa Sirijom.

Vojni zvaničnik je rekao da se kamion zapalio usljed eksplozije neispaljenih raketa.

Napadi su uslijedili dan nakon što je u velikoj eksploziji u vojnoj bazi u Iraku rano u subotu ubijen pripadnik iračkih bezbjednosnih snaga koje uključuju grupe koje podržava Iran. Komandant snaga je rekao da je to bio napad, dok je vojska rekla da istražuje i da u to vrijeme na nebu nije bilo ratnih aviona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.