Đukanović prijeti pravosuđu i cijelom društvu
Slađana KaluđerovićSlađana Kaluđerović (Foto: SNP)

Đukanović prijeti pravosuđu i cijelom društvu

Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović reagovala je na izjavu bivšeg predsjednika države i DPS-a Mila Đukanovića, koji je kazao da je na djelu "politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta", i navela da Đukanović prijeti pravosuđu i cijelom društvu.

"Đukanović, kako se steže obruč oko njega i približava čas kada će pravda zakucati i na njegova vrata, ponovo prijeti sukobima i nemirima. Njegova najava „krvne osvete“ nije ništa drugo nego očajnički pokušaj da iskreira tenzije ne bi li tako prebacio fokus sa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na neke druge stvari", navela je Kaluđerovićeva.

Ona je kazala da nijedan pojedinac, ma kako se zvao, ne može biti iznad zakona.

"Zato pozivam nadležne pravosudne organe da ispitaju da li u Đukanovićevom nastupu ima elemenata krivičnih djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, odnosno izazivanja panike i nereda", apelovala je Kaluđerovićeva.

Ona je navela da je sigurna da je naše društvo dovoljno demokratski zrelo i da neće nasjesti na "Đukanovićeve provokacije, iako se pokazalo da su mir, stabilnost i vladavina prava kost u grlu bivšeg lidera DPS-a koji na sve načine pokušava da destabilizuje Crnu Goru ne bi li na taj način izbjegao odgovornost za višedecenijsku pljačku države".

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad", zaključila je Kaluđerovićeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.