Skandal u Španiji: Premijer Sanchez razmišlja o ostavci zbog supruge

Skandal u Španiji: Premijer Sanchez razmišlja o ostavci zbog supruge

PREKINUO SLUŽBENI PROGRAM

Španski premijer Pedro Sanchez rekao je u srijedu da razmatra moguću ostavku kao odgovor na saopćenje suda koji je otvorio istragu protiv premijerove supruge zbog sumnje u korupciju.

"Moram stati i razmisliti. Moram odgovoriti na pitanje isplati li se, unatoč prljavštini u koju desnica i ultradesnica pokušavaju pretvoriti politiku", rekao je premijer u tekstu objavljenom na društvenim mrežama.

Dodao je kako treba razmisliti "da li i dalje biti na čelu vlade ili se odreći te časti". Svoju će odluku objaviti u ponedjeljak, a do tada je obustavio svoj službeni program.

U srijedu je sud u Madridu objavio preliminarni postupak protiv Marije Begone Gomez zbog sumnje u trgovinu utjecajem i korupciju u poslovnom sektoru.

Inicijativu protiv nje podnijela je antikorupcijska grupa Manos Limpias (Čiste ruke), čiji je čelnik povezan s ekstremnom desnicom.

Senchez je na mreži X rekao da se optužba temelji na nepostojećim činjenicama i da je to dio progona njegove supruge koju vrše ltrakonzervativni mediji, uz podršku konzervativne i krajnje desničarske opozicije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.