Eko fond raspisaće četiri Javna konkursa za nabavku komunalne opreme
Foto: MERT

Eko fond raspisaće četiri Javna konkursa za nabavku komunalne opreme

Fond za zaštitu životne sredine raspisaće u ponedjeljak (29. aprila) četiri Javna konkursa za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti, sa ukupnim budžetom od 1.400.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT).

To je dogovoreno na radnom sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića i direktora Eko – fonda Draška Boljevića

U saopštenju Ministarstva se naodi da je predviđeno  da se iznos od 1.100.000 eura utroši na nabavku komunalne opreme, pokretne i nepokretne, a ostatak, od 300.000,00 eura za projekte iz oblasti e-mobilnosti, namijenjene privrednim subjektima i fizičkim licima.

Dodaje se da su se sagovornici usaglasili da je dinamika i način raspisivanja predviđenih konkursa, u potpunosti usklađen sa potrebama jedinica lokalnih samouprava, privredom i građanstvom, čime će 2024. godina biti u znaku snažnije uloge Eko-fonda, kao implementacione jedinice u koordinaciji sa resornim Ministarstvom.

 Martinović i  Boljević izrazili su zadovoljstvo stepenom dosadašnje saradnje, uvjereni da će i u perspektivi ona biti na najvišem nivou.

- Sa zadovoljstvom pozdravljam usvajanje Programa rada Eko-fonda i ističem značaj svih elemenata koji su u njemu sadržani, a koje smo ocijenili kao izrazito kvalitetnim - saopštio je Martinović.

Poručio je da uloga Ministarstva nije samo ključna, već i najodgovornija, kada su u pitanju očuvanje prirodnih resursa i zaštita životne sredine.

- Program rada Eko-fonda, koji je usvojen na Vladi, predstavlja važan korak ka očuvanju životne sredine i podsticanju održivog razvoja, koji je od vitalnog značaja za dugoročni prosperitet Crne Gore kao ekološke države. Resorno Ministarstvo prepoznaje neophodnost sinergije i potrebe za intersektorskom povezanošću u projektima koji se odnose na zaštitu životne sredine, te podržava sve inicijative koje doprinose očuvanju prirodnih bogatstava - istakao je Boljević.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.