Anđušić: Selektivnost Novovića očigledna, ćuti se na očigledne zloupotrebe u Montefarmu
Mihailo Anđušić

Anđušić: Selektivnost Novovića očigledna, ćuti se na očigledne zloupotrebe u Montefarmu

Svakim danom postaje sve očiglednije da SDT ima dvije vrste naočara kroz koje gleda kada odlučuje kako postupati u slučajevima koji su predmet njihovog rada, poručuje Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Kako drugačije okarakterisati njihov rad ako, između ostalih, vidimo primjer Montefarma, čiji je katastrofalan nalaz DRI-a proslijeđen tužilaštvu, a da situacija bude još očiglednija, potvrdu svega toga dao je i resorni ministar, u više navrata.

Da ne idemo dalje, između ostalog, bivši izvršni direktor Montefarma je, mimo akta o sistematizaciji i finansijskog plana, potrošio 1.5 miliona eura na zapošljavanje preko agencije. Potrošio je 200.000 eura na isplatu naknada bez odluka i internih procedura. Preuzeo je dug od 210.000 eura jedne privatne veledrogerije. Direktor je, pored svega ovoga, sa platne kartice preduzeća potrošio 833 eura u jednoj parfimeriji…

Pitam specijalnog državnog tužioca, koliko vremena je potrebno za reakciju na ovakva nezakonita činjenja? Vidjeli smo nedavno, koliko je vremena i za koju vrstu prekršaja bilo potrebno za reakciju u slučaju, recimo, direktorice ASK-a”, navodi Anđušić. 

“Još jednom pozivamo i tužilaštvo i crnogorsku javnost da, kroz ovaj podsjetnik, procijene kako izgleda trenutno postupanje SDT-a i da li je nepostupanje u slučaju Montefarma i mnogih drugih javnih preduzeća, poput Rudnika uglja, EPCG, CEDIS-a, Pošte, dokaz selektivnog i revanšističkog odnosa”, dodao je. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.