Maloljetnica slala prijeteće mejlove školi u Herceg Novom

Maloljetnica slala prijeteće mejlove školi u Herceg Novom

Maloljetnica strana državljanka (15) osumnjičena je da je, zajedno sa za sada nepoznatim osobama, slala prijeteće mejlove o navodnim bombama u Srednjoj mješovitoj školi `Ivan Goran Kovačić`.

Kako je saopšteno iz policije, maloljetnica je ova djela izvršila na način što je od 14. februara do 11. aprila uputila 46 pojedinačnih mejlova, čiji se sadržaj odnosi na dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

Takođe, protiv ovog maloljetnog lica podnijeta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti putem podstrekivanja, na štetu jednog lica iz Herceg Novog.

“Zloupotreba sajber prostora na ovaj način, osim što uznemirava javnost, onemogućava redovno funkcionisanje i održavanje nastave u obrazovnoj ustanovi, iziskuje korištenje značajnih resursa policije i drugih državnih i opštinskih službi koje su aktivno učestvovale u provjerama vjerodostojnosti sadržaja spornih mail-ova, te povlači i krivičnu odgovornost.

U tom kontekstu Uprava policije beskompromisno i intenzivno radi na rasvjetljavanju slučajeva lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama, primarno u cilju zaštite najranjivijih kategorija društva i apeluje na roditelje, ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva”, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.