"Besmisleno i manipualtivno saopštenje Pokreta Evropa sad"

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Mugoša je komentarisao posljednje saopštenje za javnost Poslaničkog kluba PES-a u kom su rekli da poštuju sve rezolucije koje su usvojene u crnogorskom parlamentu koje se odnose i na genocide počinjene na našim prostorima u prethodnom periodu, ali, kako kažu, ne podržavaju da se odgovornost imputira bilo kom narodu.

Poslanički klub PES-a: Poštujemo rezoluciju Skupštine, ne podržavamo da se odgovornost imputira narodu

- Koliko je besmisleno i manipulativno ovo saopštenje PES-a o “imputiranju odgovornosti bilo kom narodu” govori ono što smo zapisali u skupštinskoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja je sa većom od dvije trećine većine usvojena u Parlamentu polovinom 2021.: “Skupština Crne Gore  osuđuje pokušaje pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom narodu za genocid, zločine protiv čovječnosti ili druge zločine, jer odgovornost može biti isključivo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan ili zločinački”. Nažalost, ova opasna neistinita teza o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” upravo hrani podjele i podgrijava tenzije… - naveo je Mugoša na mreži X.

MUGOAAAA

 

 

Izvor:Pobjeda

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.