Alen Slavica snimio je veliki hit “Dao sam ti dušu” i nestao, danas ovako izgleda

Alen Slavica snimio je veliki hit “Dao sam ti dušu” i nestao, danas ovako izgleda

Alen Slavica svojim baladama i glasom žario je i palio nekadašnjom Jugoslavijom.

Sa 13 godina osvaja prvo mjesto na takmičenju „Prvi glas Karlovca“ u svom rodnom gradu. Ubrzo potom snima svoj prvi album pod nazivom „Alen 1“, a za njim i drugi „Alen 2“.

Osamdesetih godina imao je veliki broj hitova, ali je definitivno najpoznatiji “Dao sam ti dušu“. Osim što ga je ova pjesma proslavila, istoimeni album je prodat u platinastom tiražu.

“Što se tiče samog pjevanja, znam samo da je to u meni od kad sam se rodio. U školi, na priredbama, u autobusu, kad bismo putovali na izlete, zabavljao sam pjesmom čitav razred. Činilo mi se nekako kao da je bilo predodređeno da postanem pjevač“, napisao je u svojoj autobiografskoj knjizi „Životni autoput“ koju je 2014. godine posvetio ćerki Emi.

“Ideju o pisanju knjige imam već godinama. Konačno, donio sam odluku da podijelim sa čitaocima razne susrete, dogodovštine, osvrt na muzičku karijeru, život u Kanadi, Americi i naravno, djetinjstvo u rodnom Karlovcu”, izjavio je Alen Slavica, prenosi Puls.

Malo je poznato da je pjesmu “Ludujem“ prvi otpjevao upravo Alen, iako je prerada ove pjesme proslavila Dženana Lončarević

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.