Radović i Šuković prijavili više nekretnina i komada oružja: Šefovi policije i SPO i privatno naoružani

Radović i Šuković prijavili više nekretnina i komada oružja: Šefovi policije i SPO i privatno naoružani

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije (UP) Aleksandar Radović prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) da on i supruga imaju 55.500 eura gotovine, dva stana i tri vozila. Prvi čovjek crnogorske policije ima i pištolj marke CZ.

Radović je prijavio da je kupovinom stekao stan od 65 kvadrata i livadu od 400 kvadratnih metara. Na Radovićevo ime vode se "mercedes ML280" iz 2008. i "suzuki DL650A" proizveden 2022. godine. On na računu ima 30.500 eura gotovine, a njegova supruga Jelena 25.000 eura. Ona vozi "reno megan" iz 2007. godine i posjeduje stan od 70 kvadrata, stečen kupovinom. Po osnovu stambenog kredita iz 2014. godine, duguje 31.079 eura.

Radović je prijavio da ima akcije u AD "Gorica", a ASK nije dozvolio da kontroliše njegove bankovne račune.

On je u 2023. godini, za koju je i prijavio prihode i imovinu, obavljao dužnost pomoćnika direktora UP i po tom osnovu prosječno je mjesečno zarađivao oko 1.500 eura, ne računajući prihod ostvaren u februaru. U njegovom imovinskom kartonu je navedeno da je u tom mjesecu po osnovu osnovne plate primio 16.024 eura. Kao član Nacionalnog međuresornog operativnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma prošle godine je primio 2.378 eura u avgustu, a po 356 eura u septembru, oktobru, novembru i decembru. Kao predsjednik Stalnog koordinacionog tijela za izradu Nacionalne procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma za pet mjeseci prošle godine prihodovao je ukupno 1.424 eura. Od rente je prihodovao 250 eura svakog mjeseca. Njegova supruga je prošle godine u Kliničkom centru zarađivala od 1.601 eura do 2.509 eura, uz povremeni drugi prihod u iznosima od 70 do 218 eura.

Za nagradu dobio i oružje

Radović je za v.d. direktora policije izabran 13. marta ove godine, u prilično napetoj situaciji između premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića. Radović je bio Spajićev izbor za ovu funkciju.

On je u policijskoj karijeri prošao više različitih pozicija – od Posebne jedinice policije i pozornika, preko oficira za vezu pri Europolu u Hagu, do SPO. U njegovoj biografiji objavljenoj na sajtu Vlade navodi se da je više puta novčano nagrađivan u službi, a jednom i vatrenim oružjem.
I šef SPO Predrag Šuković privatno je naoružan. On ima dva pištolja – poluautomatski "steyr" i kolt 38 specijal. Šuković je prošle godine zaradio 26.807 eura kao policijski funkcioner, ili prosječno oko 2.200 eura mjesečno. Kao član Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistva novinara i napada na imovinu medija mjesečno je primao 356 eura od sredine juna prošle godine, kada je imenovan u to tijelo.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.