Uljarević: Amandmani koje je podnijela Vlada potvđuju lojalnost crnogorskih vlasti Vučiću i naopakim politikama

Uljarević: Amandmani koje je podnijela Vlada potvđuju lojalnost crnogorskih vlasti Vučiću i naopakim politikama

Amandmani koje je podnijela Vlada o pitanjima koja se ne pominju u UN Rezoluciji o Srebrenici potvđuju lojalnost crnogorskih vlasti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i naopakim politikama koje nas i danas koče u razvoju dobrih i održivih susjedskih odnosa, ocijenila je, između ostalog, izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević.

Podsjećamo, Crna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.

Amandmanima je navodno predviđeno individualizovanje krivice za genocid u Srebrenici, ali i insistiranje na striktnom poštovanju Dejtona.

Kako je ranije prenio portal Javnog servisa, prvi amandman glasi:

- ponavljajući da je krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini ili zajednici u cjelini,

i drugi:

- potvrđujući nepovredivost opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama.

Iz Vlade su RTCG-u kazali da su stava da se ovim amandmanima sprječava svako potencijalno manipulisanje na štetu Srbije i srpskog naroda u smislu bilo kakvih pravnih i politickih reperkusija i onemogućava se narativ ali i namjera da se jedan narod želi proglasiti genocidnim.

Amandmani koje je podnijela @VladaCG o pitanjima koja se ne pominju u #UN Rezoluciji o Srebrenici niti se njome dovode u pitanje potvđuju lojalnost vlasti u

Komentari

Komentara: (6)

Milence

06. 05. 2024 - 13:40

Politika koju vodi Vučić sigurno nije naopaka
Milence

06. 05. 2024 - 13:41

Kao i svaki drugi sporazum, tako i Dejtonski sporazum treba da se poštuje
Milence

06. 05. 2024 - 13:42

Amandmani.koie je podnela Vlada Cene Gore na Rezoluciju o Srebrenici su skroz na mestu
Milence

06. 05. 2024 - 13:43

A zašto Uljarević smeta što je Vlada Crne Gore podnela amandmane na Rezoluciju o Srebrenici
Milence

06. 05. 2024 - 13:44

Politika koju vodi Vučić je politika zaštite nacionalnih interesa i za svako je poštovanje
Milence

06. 05. 2024 - 13:52

Boli pojedince iz Crne Gore što Vučić čuva i brani srpski narod
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.