Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice priznao šverc droge
Ilustracija

Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice priznao šverc droge

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića zbog sumnje da su, sa zasad neidentifikovanim licima, iz Republike Albanije u Crnu Goru, radi prodaje, prenosili marihuanu.

Naredbom za sprovođenje istrage Petriću se stavlja na teret da je 27. januara ove godine od Tuzi do Podgorice, svjestan da postupa neovlašćeno i protivpravno, po dogovoru sa Cvijovićem, prevezio skoro 65 kila ove droge taksi vozilom za naknadu od 200 eura.

Petrić je, kako se navodi u naredbi, prethodno došao do mjesta na periferiji Tuzi, gdje su mu dva zasad neidentifikovana lica predala dva džaka u kojima se nalazilo ukupno 60 pakovanja marihuane. Drogu je smjestio u gepek vozila, nakon čega se uputio ka Podgorici. Policija ga je presrela u Tuzima, pretresla vozilo i zaplijenila drogu.

Mjesec dana nakon Petrićevog hapšenja, Više državno tužilaštvo proširilo je istragu i u odnosu na osumnjičenog Dražena Cvijovića, kome se stavlja na teret da je od kraja septembra 2023. do 27.1.2024. godine, u više navrata, od Tuzi do Podgorice zajedno i po prethodnom dogovoru sa Petrićem i zasad neidentifikovanim licima radi prodaje prenosio marihuanu. Kako se navodi u naredbi, po prethodnom dogovoru sa neidentifikovanim licem i okrivljenim Petrićem, u više navrata je svoje taksi vozilo kojim je upravljao Petrić ustupao za prevoz droge, za novčanu nadoknadu u iznosu od 300 do 350 eura, kao i 27.1.2024. godine, kada je okrivljeni Petrić navedenim vozilom po prethodnom dogovoru prevezao marihuanu od Tuzi do Podgorice ukupne mase 64,800 grama, koja je bila upakovana u dva džaka. U tome je spriječen prilikom kontrole policijskih službenika granične policije.

Kako istraga protiv njih dvojice još nije okočana, Vrhovni sud im je na predlog VDT-a produžio pritvor na još dva mjeseca.

"Osnovana sumnja u pogledu izvršenja krivičnog djela i njihovog učešća u izvršenju proizilazi iz dokaza koji su prikupljeni u dosadašnjem toku trajanja istrage, a posebno iz službenih zabilješki UP, potvrda o privremeno oduzetim predmetima, foto-dokumentacije, ali i odbrane Petrića, koji je u bitnom priznao izvršenje krivičnog djela i naveo da je po dogovoru i instrukciji svog gazde, vlasnika taksi udruženja okrivljenog Cvijovića, prevozio marihuanu za naknadu od 200 eura, kao i odbrane Cvijovića, koji je takođe u bitnom priznao izvršenje krivičnog djela, opisujući svoje učešće, odnosno navodeći da je svoje taksi vozilo iznajmljivao za prevoz droge uz novčanu nadoknadu", piše u rješenju o produženju pritvora.

Čeka se vještačenje

U rješenju o produženju pritvora se navodi da istraga do sada nije mogla biti završena iz objektivnih razloga, jer još uvijek nije izvršeno DNK i hemijsko vještačenje zaplijenjene marihuane, niti je saslušan svjedok I.S., za kojeg su Upravi policije – OB Podgorica pet puta upućivane naredbe za prinudno dovođenje, jer ga policijski službenici nijesu mogli pronaći na adresi.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici obratilo se načelniku OB Podgorica pisanom urgencijom da se izvrše potrebne aktivnosti radi pronalaženja i prinudnog dovođenja ovog svjedoka", piše u rješenju o produženju pritvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.