Dragaš: Nikolić braneći osumnjičene za kriminal pokazao kakve vrijednosti promoviše
Tihomir Dragaš

Dragaš: Nikolić braneći osumnjičene za kriminal pokazao kakve vrijednosti promoviše

Imali smo prilike da shvatimo kakve vrijednosti promoviše i zastupa Miloš Nikolić kada je prethodnih dana morao javno da osuđuje akcije SDT-a i brani lica koja su osumnjičena za stvaranje organizovane kriminalne grupe, saopštio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad PES Tihomir Dragaš.

“Problem Nikolića nije PES, koji za razliku od njegove partije zastupa i štiti interes Crne Gore i svakog njenog građanina, njegov problem je što je njegova partija promovisala i štitila organizovane kriminalne grupe koje su bile povezane sa najvećim državnim vrhom, a koje Nikolić javno oplakuje. Na sreću SDT ima drugačije mišljenje, zahvaljujući Europolu i SKY prepiskama, pokrenuti su procesi protiv mnogih, u vrijeme DPS-a nedodirljivih, koji su optuženi za stvaranje ili učestvovanje u organizovanim kriminalnim aktivnostima i povezanosti sa kriminalnim klanovima“, istakao je Dragaš.

On dodaje da dok se poziva na evropske vrijednosti, portparol DPS-a se ne ustručava da glumi advokata i licima koja su po navodima svjedoka imala ulogu u deportacijama Muslimana i Bošnjaka u Bukovici.

“Takođe, očekujem da svoju građansku i civilizacijsku orjentaciju funkcioner DPS-a demonstrira tako što će se konačno javno distancirati, a ne podržavati one koji su autori prijetećih i šovinističkih poruka na račun Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima. Vokabular koji koristi Nikolić, a odnosi se na šamare i dresuru najbolje govori šta je sve prolazio u DPS-u i u kakvim je okolnostima izgrađivao svoj politički profil. Zato bih iskoristio priliku da odgovorim jednom autentičnom metaforom: konji se možda sedlaju, ali se zato magarad tovare“, zaključio je Dragaš.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.