Krapović: Predviđeno upućivanje do tri vojnika u Misiju UN-a na Kipru

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da upućivanje pripadnika Vojske Crne Gore u Misiji Ujedinjenih nacija na Kipru predstavlja doprinos Crne Gore opštoj bezbjednosti koja ima za cilj poboljšanje uglada naše države u međunarodnoj zajednici.

U toku je nastavak pete sjednice prvog redovnog zasijedanja u Skupštini Crne Gore.

Na dnevnom redu je rasprava o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiji Ujedinjenih nacija na Kipru, kao i u NATO pomorsku operaciju „Sea Guardian".

Trebalo bi da se raspravlja i o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da upućivanje pripadnika Vojske Crne Gore u Misiji Ujedinjenih nacija na Kipru predstavlja doprinos Crne Gore opštoj bezbjednosti koja ima za cilj poboljšanje uglada naše države u međunarodnoj zajednici.

"To je takođe i prilika za doprinos bezbjednosti i miru u Evropi i svijetu", kazao je Krapović. 

Krapović je naglasio da je predviđeno da se za ovu misiju uputite do tri pripadnika Vojske Crne Gore, uz mogućnost rotacije. 

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Janović istakao je da misija učešća crnogorskih vojnika u ovakvim akcijama duža od jednog vijeka.

"Posljednjih decenija obučenost i profesionalnost naših vojnika apsulutno se pokazuje kada se vrate iz tih miisja", kazao je Janović.

"Ono što je značajno reći jeste da to nije samo pitanje kolektivne bezbjednosti već i ekonomsko. Značajno je i sa aspekta našeg učlanjenja u Evropsku uniju", dodao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.