Uoči završetka srednje škole Barron Trump ulazi u političku arenu
Donald, Melania i Barron Trump (Foto: EPA-EFE)

Uoči završetka srednje škole Barron Trump ulazi u političku arenu

Barron Trump, sin bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, još nije završio srednju školu, a je već krenuo u velike političke igre.

Republikanska partija Floride odabrala je u srijedu naveče 18-godišnjeg Barrona Trumpa za jednog od državnih delegata na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, javlja Politico.

Zvaničnik Trumpove kampanje rekao je da je Barron "veoma zainteresovan za politički proces u zemlji".

Delegati će se pojaviti na Republičkoj nacionalnoj konvenciji u julu.

Predsjednik Republikanske stranke Floride Evan Power održao je telefonski razgovor u srijedu naveče s vođama delegacija.

"Sretni smo što imamo veliku grupu lokalnih lidera, izabranih zvaničnika i članova porodice Trump koji rade zajedno kao dio delegacije Floride na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji 2024. godine", rekao je Power u izjavi.

Iako lista uključuje nekoliko članova Trumpove porodice, na njoj se nalaze i lideri ekosistema GOP Floride.

Među njima su zvaničnici koji su podržali guvernera Rona DeSantisa.

Donald Trump je nedavno kazao da neće moći vidjeti kako Barron Trump završava srednju školu s obzirom na suđenje, ali mu je sudija dozvolio da prisustvuje ceremoniji sljedeće sedmice na Akademiji Oxbridge.

Barron Trump nije objavio kakve planove ima nakon diplomiranja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.