Crnogorski bokser sjutra veče se bori protiv Murada Alijeva

DILAN PRAŠOVIĆ NAPADA WBC TITULU

Crnogorski bokser sjutra veče se bori protiv Murada Alijeva

Crnogorski bokser,Dilan Prašović,boriće se sjutra veče protiv naturalizovanog FrancuzaMurada AlijevazaWBC titulu internacional silver u superteškoj kategoriji.

Biće to glavna borba bokserskog spektakla “Univerzum boksing najt” u dvorani Motorvorld, u kojoj će očekuje oko 20 hiljada gledalaca. Prethodiće joj 14 uvodnih borbi u organizaciji najveće promoterske kuće u Njemačkoj – Univerzum boksing promoušen.

Prašović je na mjerenju imao 106 kilograma, dok je Alijev bio pet teži.

-Vjerujem da sam maksimalno spreman za borbu u Kelnu, koja je od velikog značaja ne samo za mene već i uopšte za crnogorski boks. Radi se eliminacionoj borbi za svjetsku titulu, u kojoj eventualnom pobjedom mogu mnogo da dobijem, dok porazom ne mogu mnogo da izgubim, pošto mi je rival odlično rangirani bokser - rekao je Prašović.

Biće to njegova 21. borba na profi ringu, na kojem je zabilježio 17 pobjeda i tri poraza.

Prašović je sva tri poraza doživio na velikim bokserskim arenama – dva u Londonu od BritanacaLorensa Okolija i Ajsaka Čemberlenai u gradu Omsk od RusaAlekseja Papina.

Na drugoj strani, Alijev je imao uspješnu amatersku karijeru u kojoj se okitio titulom vicešampiona na Evropskim igrama u Minsku 2019. godine. Do sada ima maksimalan učinak na profi ringu – ostvario je deset pobjeda.

Početak bokserske revije u Kelnu zakazan je za 17 sati i 30 minuta.

Početak glavne borbe između Prašovića i Alijeva očekuje se sjutra oko 21 sat i 45 minuta.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.