Švajcarska pobjednik Evrovizije
Nemo pobjednik Evrovizije Nemo pobjednik Evrovizije (foto: Eurovision.tv)

Švajcarska pobjednik Evrovizije

Švajcarska je pobjednik Evrovizije a njihov predstavnik Nemo donio im je treći trijumf na evropskoj sceni. Muzički spektakl u Malmeu, finale 68. Pjesme Evrovizije, mogli ste pratiti uživo na TVCG1 i Portalu RTCG.

Švajcarska je do pobjede došla u napetom finalu nakon glasova publike, a pobjednik Nemo bio je prvi i nakon glasanja nacionalnih žirija. Ukupno je dobio 591 poen. 

Hrvatska je bila druga, dok je Srbija završila na 17. mjestu. Finale u Malmeu proteklo je uz niz kontroverzi. U prvom redu, u pitanju je diskvalifikacija predstavnika Holandije Josta Klajna, nakon čega je u konkurenciji ostalo 25 učesnika.

To su bili predstavnici Švedske, Ukrajine, Njemačke, Luksemburga, Izraela, Litvanije, Španije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Velike Britanije, Norveške, Italije, Srbije, Finske, Portugalije, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije, Francuske i Austrije.

Bilo je napeto do samog kraja, jer je nakon glasova publike Hrvatska izbila na prvo mjesto. Ipak, Nemo je dobio dovoljno glasova od publike da bi mogao da zadrži vodeću poziciju, imajući u vidu da je dobio najviše glasova od nacionalnih žirija. 

Izvor RTCG

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.