Madona prelazi u islam!
Madona

Pjevačica odlučila da napusti Kabalu

Madona prelazi u islam!

Madona (55) je ponovo našla način da privuče pažnju medija! Pjevačica koja se proslavila razgolićenim nastupima i kontroverznim spotovima otkrila je da pažljivo proučava Kuran, svetu knjigu muslimana.

To je bilo dovoljno da se pokrene lavina spekulacija o tome da popularna pjevačica planira da napusti kabalu i pređe u islam. Podsjećamo, ona je rođena kao Madona Luis Čikone u Mičigenu, u katoličkoj porodici prve generacije italijanskih doseljenika. Prešla je u kabalu, mističnu struju judaizma u novembru 1996. posle rođenja ćerke Lurd. 

„Otkad sam počela da pomažem izgradnju škola za djevojčice u islamskim zamljama, počela sam da proučavam Kuran. Mislim da je veoma važno da se proučavaju sve svete knjige. Kao što moj dobar prijatelj Jaman kaže, dobar musliman je dobar Jevrejin, a dobar Jevrejin je dobar hrišćanin i tako dalje. Ne mogu više da se složim sa njim i tu nemam šta da dodam. Nekim ljudima ovo je vrlo smela misao”, rekla je Madona.

Pjevačica je i svog bivšeg supruga Gaja Ričija, britanskog reditelja, prevela u kabalu. Oni su se razveli 2008. Zanimljivo je da je Madonin sadašnji dečko Brahim Zabiat, koji je od nje mlađi čak 30 godina musliman. Nedavno je objavljeno da su se njih dvoje vjerili i da uskoro planiraju da se vjenčaju,  prenosi Alo.rs. 

Poznati koji su prešli u islam! 

Lista poznatih osoba koje su prešle u islam je podugačka. Među muzičarima su svakako najpoznatiji Ket Stivens, britanski roker koji je promijenio ime u Jusuf Islam, i Džermejn Džekson, jedan od braće Majkla Džeksona. Sportiste koji su prešli u islam predvodi Muhamed Ali, po mnogima najbolji bokser svih vremena, košarkaš Karim Abdul Džabar, bokser Majk Tajson, fudbaleri Nikolas Anelka i Frank Riberi.