Zaharova: Blinken se ruga Ukrajincima

Zaharova: Blinken se ruga Ukrajincima

Posjeta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu i njegov nastup u jednom od lokala u ukrajinskoj prijestonici izgledaju kao da je američki zvaničnik došao da se ruga i podsmjeva ukrajinskom narodu, za čije trenutno stanje SAD snose krivicu, ocijenila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Ja bih lično sugerisala da su sve ove pjesme sa gitarom, ova opscenost u načinu iznošenja informacija od samog Blinkena, ovaj prezir, ova apsolutna arogancija, ovaj stalni cinizam... Imam osjećaj: možda je to namjerno? Ili se ovo možda smišljeno radi na ovaj način? A možda je u pitanju đavolski ples na ukrajinskim kostima američkih mentora Zelenskog - istakla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Ona je podsjetila da postoji mišljenje da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina.

- Možda je to ista priča,  svi ovi američki zvaničnici odlaze tamo da se ponovo rugaju, da budu svjedoci svog krvavog djela i samo ih ismjevaju - naglasila je Zaharova.

Blinken je u utorak otputovao u iznenadnu posjetu Kijevu kako bi "poslao snažan signal podrške Ukrajincima koji se trenutno nalaze u veoma teškom trenutku".

Tokom posjete, Blinken se u jednom od prijestoničkih kafića pridružio lokalnom bendu kako bi izveo pjesmu "Rockin‘ in the Free World" Nila Janga.      

Video snimci koji kruže Instagramom prikazuju Blinkena kako pjeva i svira gitaru zajedno sa drugim muzičarima na sceni.

Blinken je poznat po svojoj ljubavi prema muzici, koju je nazvao svojom "najvećom nepolitičkom strašću".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.