Olimpijski karavan posjetio Herceg Novi: Sjajno iskustvo za 300 djevojčica i dječaka

Olimpijski karavan posjetio Herceg Novi: Sjajno iskustvo za 300 djevojčica i dječaka

Olimpijska energija u evropskom gradu sporta jača i od kiše!

Olimpijska energija u evropskom gradu sporta jača i od kiše! Herceg Novi bio je domaćin novog „Olimpijskog karavana” i novog druženja za pamćenje, kojim Crnogorski olimpijski komitet širi vrijednosti olimpijskog pokreta i korača ka Ljetnjim igrama u Parizu, ovog ljeta.

Uz podršku opštine Herceg Novi, oko 300 djevojčica i dječaka iz osnovnih škola „Dašo Pavičić“ i „Milan Vuković“ i brojnih novskih sportskih klubova, osjetilo je i prenijelo dalje jedinstvenu energiju, koja je iz novske dvorane Park nastavila da osvaja Crnu Goru.

Generalni sekretar COK-a, Igor Vušurović naučio je najmlađe o važnosti sporta, njegovih vrijednosti i zdravog stila života, o trudu i odricanju potrebnim za dosezanje olimpijskih visina i izvanrednih rezultata, poput odbojkaškog olimpijskog zlata, čiji je ponosni nosilac.

Članovi vaterpolo reprezentacije Crne Gore, ujedno i stanovnici Herceg Novog, grada koji je dao najviše crnogorskih olimpijaca, Darko Đurović, Danilo Radović i Uroš Vučurović, predvođeni selektorom i igračkog legendom Vladimirom Gojkovićem, priredili su nezaboravno druženje najmlađim posjetiocima.

Kao i na Cetinju i u Baru, duh nadmetanja u sportskim disciplinama, ali i u poznavanju sporta i olimpizma, naši mališani mogli su da osjete kroz takmičenja i aktivacije koje je COK organizovao zahvaljujući podršci prijatelja.

Herceg Novi, Evropski grad sporta za 2024. godinu u izboru međunarodne organizacije „ACES Europe“, stanica je kojom je naš olimpijski tim napravio novi korak ka Parizu, a već 28. maja „Olimpijski karavan“ stiže u Podgoricu.

Putovanje ka gradu svjetlosti biće zakljućeno u Kolašinu, 7. juna.

Izvor:cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.